​​TURQUAS Projesinin 2. ve 3. Bölgesel Toplantıları Gerçekleştirildi

Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen 'Türk Yükseköğretim Sisteminde Avrupa Yükseköğretim Alanı Reformlarının Uygulanması ve Sürdürülebilirliği' (TURQUAS) Projesi'nin 1. İş Paketi kapsamında, 03-04 Mayıs 2018 tarihlerinde Yükseköğretim Kurulu'nda "Yeterlilik Temelli Program Çıktılarının Kalite Güvencesi" konulu Bölgesel Toplantılar gerçekleştirildi. 03 Mayıs 2018 tarihindeki 2. Bölgesel Toplantıya 21 farklı üniversiteden ve 04 Mayıs 2018 tarihindeki 3. Bölgesel Toplantıya 30 farklı üniversiteden mühendislik, fen, eğitim, sağlık ve sosyal bilimler alanlarını temsilen öğretim elemanları davet edildi.

Toplantı programlarının açılış bölümünde, Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkan Yardımcısı ve Proje Ulusal Uzmanı, TURQUAS Projesinin amacı, kapsamı, iş paketleri ve proje ekibi konularında bilgilendirme yaptı. Sonrasında, Prof. Dr. Süheyda Atalay ile Prof. Dr. Lerzan Özkale Program ve Ders Öğrenme Çıktıları ve İş Yükü Temelli Kredi Sistemi konularını ele aldı. Son olarak ise Prof. Dr. Mehmet Durman, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ), Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ), Yükseköğretimde Temel Alan Yeterlilikleri ile İlişkilendirme ve Yükseköğretim sistemimizdeki Uygulanma Düzeyi konusunda sunumunu gerçekleştirdi. Öğleden önceki oturum soru cevap kısmıyla tamamlandı.

Programın öğleden sonraki bölümünde, TYYÇ, Yükseköğretim Temel Alan Yeterlilikleri ve Program çıktılarının ilişkilendirilmesi, yeterlilik ve öğrenci işyükü esaslı kredi ve müfredat belirlenmesine ilişkin uygulamaların yapıldığı çalıştaylar gerçekleştirildi. 5 farklı alanda (Eğitim, Fen, Mühendislik, Sağlık ve Sosyal Bilimler) eş zamanlı olarak gerçekleştirilen çalıştaylara, Ulusal Uzman moderatörlüğünde, ilk gün düzenlenen 2. Bölgesel Toplantıya 21 farklı Yükseköğretim Kurumundan  83 katılımcı ve ikinci gün gerçekleştirilen 3. Bölgesel Toplantıya 30 farklı Yükseköğretim Kurumundan  96 katılımcı iştirak etti.

Söz konusu toplantılarda yapılan sunumlara aşağıda bulunan bağlantılardan erişilebilmektedir.

Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu'nun sunumu için tıklayınız.

Prof. Dr. Süyehda Atalay ve Lerzan Özkale'nin sunumu için tıklayınız.

​Prof. Dr. Mehmet Durman'ın sunumu için tıklayınız.


​​